¿Quién se casó con Magnus Stenbock?

Eva Magdalena Oxenstierna se casó con Magnus Stenbock .

Magnus Stenbock

Magnus Stenbock

Magnus Gustafsson Stenbock (12 de agosto de 1664 - 23 de febrero de 1717) fue un conde y militar sueco.

 Leer más...
 
Wedding Rings

Eva Magdalena Oxenstierna

Eva Magdalena Oxenstierna

Description in Spanish; Castilian not found. We only have a description in Swedish:

Eva Magdalena Bengtsdotter Oxenstierna af Korsholm och Wasa, född 1671 på Lindholmens slott, död 1722, var en svensk adelskvinna.

Hon var dotter till diplomaten greve Bengt Gabrielsson Oxenstierna och grevinnan Magdalena Stenbock. Hon var uppvuxen på Rosersbergs slott. Hon hade en gedigen språklig utbildning, vilket låg i tiden. Hon gifte sig 1690 med moderns kusin Magnus Gustavsson Stenbock (1655-1717), och vid bröllopet deltog medlemmar av kungafamiljen. Magnus Stenbock var militär och stationerad utomlands, vilket medförde att de endast levde tillsammans 7-8 år av de 27 år som de var gifta. De fick 11 barn. En hel del av de brev som makarna skickade till varandra finns bevarade.

1714 tillfångatogs Magnus i Tönningen, vilket gjorde Evas situation mycket svår. Hon skrev bland annat till kung Karl XII och bad honom agera för att Magnus skull friges, samt om pengar så hon ska kunna lösa ut makens kläder som hon varit tvungen att pantsätta. Magnus Stenbock dog i Fredrikshamns fästning 1717. Eva Magdalena dog 1722 och begravdes i Uppsala domkyrka.

 
 

Padre de Magnus Stenbock y sus esposas: